_DSF3802 (1).jpg

Artister

Artister 2018

 

DanielKvammen.jpg

Daniel Kvammen

Daniel Kvammen har sjarmert seg inn i hjertene til både kritikere og publikum, med hans hjerteskjærende, helstøpte og emosjonelle musikkunivers – på klingende geilo-dialekt. Med et eventyrlig debutår i 2015, med det tre ganger Spellemann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» og monsterhiten «Du fortenar ein som meg» plasserte Daniel Kvammen seg for alvor på det norske musikkartet. Vi ble forelsket med første møte – og har mange ei gang drømt om å ha Kvammen syngende utenfor fabrikken i havgapet. Fjorårets albumer «Maktlaus» og «Vektlaus» bekreftet for oss og hele musikkbransjen at Daniel Kvammen var kommet for å bli.

 

Onsdag 01.08. klo. 22:00 - 23:00

 

 
Hjerteslag_web.png

Hjerteslag

2016 var et godt år for Hjerteslag. Med singelen «Sang Til Sonja» dominerte de norske radiobølger og albumet «Vannmann86» ble unisont hyllet av et samlet norsk pressekorps. Absolutt alle anmeldere har trillet terningkast fem for platen, deriblant aviser som VG, Aftenposten, Dagbladet, Bergens Tidende og Dagsavisen. I tillegg havnet albumet på andre plass over Dagbladets kåring av de beste norske albumene fra 2016. I sommer spiller de noen få utvalgte festivaler, og vi er veldig glade for at kvintetten tar turen til Trevarefest. Lydbildet til Hjerteslag er som skapt for den råe utsikten i havgapet ved Trevarefabrikken, og vi tror dette blir Hjerteslags finest konsert så langt i år!

Mandag 30.07. klo. 22:00 - 23:00

 

 

 
Kjartan_1200x1200.jpg

Kjartan Lauritzen

Kjartan Lauritzen har på rekordtid gått fra å være en nesten normal gutt fra Balestrand i  Sogn & Fjordane,til å bli hele Norges nye rap-superhelt. Med sitt breie sognemål tok han først Bergen med storm i 2015, før resten av landet åpnet øynene for bygdegutten. En gledesspredende karakter og et sjeldent godt rapteknisk talent, la grunnlaget for reisen som  til nå har gitt han til sammen over fem millioner streams på hitsene Fredag og Havanna, uten noen major label i ryggen. Rapperen har på rekordtid beveget seg fra småklubb-gigs til store festivalscener,og leverer et show av høy internasjonal kvalitet hver gang.Etter konserten hans foran 6.000  publikummere på årets Slottsfjell festival, ble han blant annet umiddelbart booket til kongescenen neste år. Fredag 29.september slapp han sin selvproduserte EP«Fenomenet» på det Bergenske kollektivet Vibbefanger,som han er en del av.Slipp konsertene i Bergen(Røkeriet), Trondheim(Storsalen) og Oslo(Rockefeller) ble utsolgt flere uker i forveien. Det er få artister som har hatt like mye krutt  i pangstarten som Kjartan Lauritzen, og vi vet at fenomenets fremtid er lysere enn en hvit og ny trimmet Volvo 240.

Tirsdag 31.07. klo. 22:00 - 23:00

 

 

 

 

 

 

 

 
Great News.jpg

Great News

Vi bestemt oss tidelig for å få Great News oppover til Trevarefest 2018. Bergenstrioen har for lengst overbevist oss og musikkbransjen om at de kan lage musikk i verdensklasse. Hver bidige singel – siden de debuterte med «The Blind»  – satt som skåtet i Sarajevo. Vi blir helt overveldet av kvaliteten på låter som blant annet «Special Place» og «Secrets». De er kjent for deres energiske liveopptredener og glade tilstedeværelse – noe som vi gleder oss fryktelig mye til oppleve utenfor fabrikken i sommer.

Onsdag 01.08. klo. 20:15 - 21:15

 

 

 
HESTERV75.jpg

Hester V75

Hester V75 er vår favoritt rapgruppe! Deres salige blanding mellom det såre og det harde – det gamle og det moderne har gjort dem til en av Trevarefest store yndlinger. Fjorårets album «Baby eg har et problem» gikk rett hjem hos oss – med uforglemmelig sanger som «Gåte». I tillegg har disse guttene mere sjarm og tilstedeværelse på scenen enn de aller fleste rappere i Norge. Vi er overbevist om at de kommer til å sette verdensrekord i sjarm i Henningsvær i sommer, når deres unike fremtreden møter midnattsolen og synet av vakre Lofoten.

Tirsdag 31.07. klo. 20:15 - 21:15

 

 

 
Kaja-Gunnufsen.jpg

Kaja Gunnufsen

Kaja Gunnufsen har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskrivere. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli. Hun fanget umiddelbart interessen til norske anmeldere og publikum tilbake i 2014 - da hun slapp sitt ikoniske debutalbum Faen Kaja. Kaja har i ettertid sjarmert fans og publikum landet over med en rekke utsolgte konserter og festivalopptredener, blant annet på Slottsfjell og Øyafestivalen. Siden 2014 har Kaja Gunnufsen fortsatt med å slippe Spellemannsnominert musikk – som oppfølger albumet «Ikke tenke på det», som falt rett hjem hos musikknorge.  Vi har vært frelst av Kaja siden debuten hennes – og det ble stor jubel på kontoret da vi fikk bekrefte henne til årets festival.

 

Mandag 30.07. klo. 20:15 - 21:15

 
LekendeLett.jpg

Vibbefanger presenterer: Lekende Lett, Mato Polo & Eirik Aas

Lekende Lett er duoen vi virkelig fikk øynene opp for i fjor da de slapp singelen «Nike» – og fulgt godt med mens de har sluppet singler etter singler av høyest kvalitet. Et band som mikser klubb, hip hop, R’n’B og Miami Bass med helstøpte norske tekster. Vi gleder oss virkelig til å se Lekende Lett på scenen i Henningsvær.

MatoPolo_1200x1200.jpg

Mato Polo – "min usikkerhet gjør meg redd" – gjerne kjent som den mest følsomme i vibbefanger kollektivet, har hittil frelst oss med tre deilige singler, og har enda mer på vei! Blant annet singelen «Ikkje Min Feil», som har blitt en liten sensasjon, med over to hundre tusen avspillinger på Spotify – og senest singelen «Aldri». Han lager musikk som svever mellom rap og rnb, inspirert av musikk i mange baner. Han bemerket seg sterkt på Bergenfest i år, og det ble liten tvil om at han skulle være med på årets festival!

EirikAas_1200x1200.jpg

Etter å ha gjort seg bemerket med rap-gruppen Hester V75, har Eirik Aas lansert sitt eget soloprosjekt. I løpet av et halvt år har Eirik rukket å slippe de to EP-ene “Skogen” og “Tåken”, samt den rolige bangeren “Deltid”. Utgivelsene har fått god respons, der “Skogen” blant annet fikk terningkast 5/6 av Bergens tidene og 9/10 av musikkbloggen Nymusikkhverdag.net. “Aas behersker den syngeorienterte rapstilen bedre enn de fleste og leker seg gjennom klassiske skrytelåter som mer sårbare, åpenhjertige skriftemål” skriver Bergens Tidende. Vi er helt enig, Eirik Aas er virkelig en rapper å følge med på i tiden fremover – og det er en sann fryd å ha han med oss på årets program!

Tirsdag 31.07. klo. 18:30 - 19:30

 

 

 
LyseNetter.jpg

Lyse Netter

Lofoten er i vinden om dagen. Ikke bare blant backpackere, bobilturister, toppturentusiaster og miljøvernere, men også på musikkscenen. Og det siste tilskuddet fra et brusende nordnorsk poplandskap er Lyse Netter. Lyse Netter er et fullblods Lofot-band som nærmest opptrer på hjemmebane på Trevarefest. Selv om de fem gutta nå har base i Oslo, har oppveksten blant bratte fjell, væromslag og midnattssola gjort valget av bandnavn selvskrevet. Deres første singel «Prøva Igjen» ble sluppet i mai 2017 og gikk rett inn på spillelistene på både NRK P3 og P1 – samt i hjertet våres. Vi gleder oss til å få dem hjem og ha dem spillende på hjemmebane!

Mandag 30.07. klo. 18:30 - 19:15

 

 

 
Skatebård.JPG

Skatebård

Bård Aasen Lødemel (Skatebård), produsent av all ting elektronisk – er rene beviset på at hardt arbeid lønner seg. Han har de siste årene blitt rene superstjernen innen den elektroniske musikkscenen – frontet av bransje-tungvektere som Boiler Room, Berghain, Dekmantel og Resident Advisor. Ørstaværingen opererer i et salig musikklandskap imellom emosjonell tekno, neo-italio og en skandinavisk-kosmisk nytolkning av ren Detroit house. Med bransjens største smil, blir Skatebårds gøyale tilnærming til musikk forfriskende sammenlignet med alle de pompøse gravalvorlige dj'ene der ute. En kan forvente seg rekord god stemning inne på fabrikken – med DJing i verdensklasse.

Mandag 30.07. klo. 23:00 - 02:30

 

 

 
Christine-Dancke.jpg

Christine Dancke

Det er bare å gjøre seg klar for bass og bangers når popelsker, programleder og en av Norges største radiostjerner skal fylle dansegulvet på fabrikken under Trevarefest 2017. Christine Dancke har siden 2013 ledet sitt eget musikkbaserte radioprogram på P3 – «Christine». Radiokanalen har opp mot 400.000 lyttere i uken. Som programleder i P3 har hun fingeren på pulsen til musikknorge – hvor hun er med å fronten den nyeste musikken. Som DJ er Christine kjent for å lage enormt god stemning på dansegulvet, med et låtvalg som gjenspeiler hennes posisjon som en av Norges mest relevante musikkeksperter.

Onsdag 01.08. klo. 23:00 - 02:30

 

 

 
 
Vibbeklubb_1200x1200.png

Vibbeklubb

Vibbefanger startet med en fest, og har siden blitt kjent for sine upretensiøse og gøye fester i Bergen og Oslo. På tirsdagen kjører Mato og David fra Hester V75 - Mato Grytten - det opp i klubben sammen med den raskeste klubb-DJen av de alle(?!) - Niilas. Det blir en gryte hvor hotte raptunes blandes med tunge elektroniske låter som vil gjøre deg glad, svett og sliten. Kanskje noen også slår til med en live-opptreden en gang på natten også? Alt kan skje.

Mandag 30.07. klo. 23:00 - 02:30